به گزارش ، مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی گلستان گفت: بیشترین میزان آلودگی مزارع کلزا به گل جالیز درشهرستان کلاله بوده و تاکنون در شهرستانهای کردکوی، رامیان و بندر گز هیچگونه آلودگی به این انگل مشاهده نشده است.
کیانوش حق نما درباره دستورالعمل جهاد کشاورزی برای مدیریت انگل گل جالیز در مزارع کلزای گلستان گفت: در مزارع با سطح و شدت آلودگی کم، گل جالیز قبل از بذر دهی جمع آوری و در خارج از محیط مزرعه سوزانده شود.
حق ما افزود: در مزارع آلوده بعد از برداشت برای مدفون کردن بذور گل جالیز شخم عمیق انجام و در آن زمینها کشت مستقیم گندم انجام شود و از کاشت کلزا و سایر میزبانها مانند مزارع آفتابگردان، کاهو، خیار، خربزه، کدو، هندوانه، فلفل، گوجه فرنگی، بادمجان، توتون، انواع کلم وحبوبات خودداری شود.
حق نما گفت:کشت شالی در اراضی آلوده به این انگل و یا غرقاب کردن زمین روشی دیگر برای پاکسازی زمین است.
وی افزود: کشت غلات توام با یکی از میزبانان تله گل جالیز و معدوم کردن گیاهان میزبان پس از اتصال گل جالیز و استفاده از علف کشهای مناسب روشی دیگر برای از بین بردن این انگل است.
حق نما گفت: مدیریت شیمیایی طبق دستور جهاد کشاورزی در مزارع آلوده، مدیریت تغذیه و کود دهی مناسب در مناطق با سابقه آلودگی گل جالیز، اجتناب از کشت بذور استحصالی از مزارع آلوده ورعایت بهداشت زراعی با جلوگیری از ورود روانآب مزارع آلوده بالادست از دیگر نکاتی است که به کنترل واز بین بردن این انگل کمک میکند.
انگل گیاه گل جالیز نه برگ دارد و نه فتوسنتز انجام میدهد و مواد مورد نیازش را از میزبان میگیرد، میزان خسارت این انگل به مزارع به شرایط آب و هوایی و رقم محصول کاشته شده بستگی دارد.